• WINKELTJE SPELEN

  TE KOOP: DOOSJE VOL LICHTPUNTJES :sparkles:

  * Produktgroep: geestverruimende & hartverrijkende middelen
  * Nevenwerking: hoog risico op glimlach & goed gevoel & knuffelneigingen
  * Dosis: whenever you feel like it
  * Leeftijdsindicatie: alle leeftijden

  doosjeVOLLICHTPUNTJES

  Het gaat om n doosje met 59 inspiratiekaarten (10cm/10cm) met een beeld en/of een quote in het nederlands of het engels; een kleurrijk allegaartje van lichts, liefs, lekkers, leuks & speels voor divers dagdagelijks gebruik.

  Hang ze ergens op, leg ze bij je bed, zet ze op je bureau, stuur ze als kaartje naar ‘n ander lief mens, gebruik ze als bladwijzer of als bloemenkaartje, bouw er een kaartenhuisje mee, … whatever YOU feel like!! ‪#‎beyoutiful‬

  Als cadeautje voor jezelf of voor ‘graaggeziene’ anderen :heart:

  Prijs: 25 euro inclusief btw, exclusief eventuele verzendingskosten

  … maar als ik zonder veel moeite de verzendingskosten kan skippen doordat jullie het doosje zelf komen afhalen in Hasselt OF door ergens onderweg op n parking af te spreken OF door het persoonlijk binnen te brengen als ik in de buurt van jullie woonst ben OF dito via een gemeenschappelijke kennis, dan regel ik dat met veel plezier!!

  Bestellen kan via een persoonlijk bericht.

  Betalen kan cash bij een persoonlijke ontmoeting of via overschrijving van het juiste bedrag op rekeningnummer: BE16 9731 0053 4874

 • WONDERLAND

  Voor alle divine creatures die soms “Stuck between FUCK IT and WHAT IF” zitten :blush::blush:

  **

  “What if I fall?”
  “But darling, what if you fly?”

  **

  WHAT IF, FUCK IT

  In de nacht van 27 op 28 oktober onder een stralende volle maan zag Puntje het Licht.

  Grootte: beyond measure
  Gewicht: lightweigth
  Uur van geboorte: 05u06 ‪#‎naveelvijvenenzessen‬

  WHAT IF

  Wat als … er effectief meer is tussen hemel en aarde?

  Wat als … de wetenschap en meer specifiek de kwantumfysica (met als toonbeeld mijn & mijn papa’s vriend Albert Einstein) gelijk heeft en alles energie is en die energie aan specifieke eigenschappen voldoet? ‪#‎yourenergyflowswhereyourfocusgoes‬ ‪#‎waarzitjefocus‬ (zijnoot: als je focust op “tegen oorlog”, ligt je focus op oorlog en krijg je meer oorlog, je kan dus maar beter de wapens neerleggen & focussen op “vrede” dus, niet in het minst de innerlijke variant ervan ‪#‎innerpeace‬ ‪#‎justsaying‬)

  Wat als … wij effectief een lichaam, een ziel en een geest hebben, zoals onze taal en élke godsdienst ons wil laten geloven? ‪#‎spiritualbeingshavingahumanexperience‬ ‪#‎humanbeingshavingaspiritualexperience‬

  Wat als … ieders ziel een unieke blauwdruk heeft, zeg maar: een unieke roeping in dit ogenschijnlijke chaotische geheel? ‪#‎talenten‬ ‪#‎passies‬ ‪#‎mogelijkheden‬ ‪#‎beyoutiful‬

  Wat als … dit allemaal één groot ingenieus opgezet spel is, waarbij elk van ons continu groeit in zelfbewustzijn en wij elkaar allemaal samen naar Huis wandelen? ‪#‎everyoneistheguru‬ ‪#‎HomeiswheretheHeartis‬ #beyoutiful ‪#‎ubuntu‬ ‪#‎toevalbestaatniet‬

  Wat als … God écht bestaat, maar het Hem & Haar geen bal kan schelen hoe Hij & Zij genoemd wordt: God, het Universum, the Oneness, het Al, het Alles, het Niets, … ‪#‎whatsinaname‬, omdat Zijn & Haars Grootsheid eigenlijk sowieso al niet in een vorm als bijv. een woord te vatten is én ons denk- & verbeeldingsvermogen royaal te boven gaat?

  Wat als … dit uitgesproken een ervaringswereld is waarbij elke ervaring – hoe hels of hemels ook ‪#‎enallesdaartussen‬ – de zuivere intentie in zich draagt om ons dichter bij ons Ware, Goddelijke Zelf te brengen? Ons menselijk lichaam is dan slechts een soort “voertuig”. Niet meer, maar ook niet minder.

  Wat als … karma echt bestaat, maar veel meer dan een bitch blijkt?

  Wat als … wij echt allemaal “powerfull beyond measure” zijn door de kracht van onze gedachten & intenties en elke dag opnieuw onze eigen werkelijkheid creëren door de focus die wij bewust/onbewust hanteren ‪#‎synergie‬ ‪#‎hocuspocusfocus‬

  Wat als … al die mensen die op de één of andere zintuiglijke manier contact hebben met Gene Zijde, de wereld van overledenen en andere “spoken”, zich het niet inbeelden en het echt is wat ze ervaren?

  Wat als … als ik het me niet ingebeeld heb dat ik de voorbije dagen op n wonderlijke manier meerdere overleden loved ones van naasten op bezoek gekregen heb, die mij lieten weten dat ze het goed stellen, dat er geen fysiek lijden is waar zij zijn, dat zij ons dagdagelijks ondersteunen en door de poorten van het universum een tsunami van Liefde onze richting uitsturen?

  Wat als … ik me mijn Patékes, aka mijn Lichtbegeleiding, die me dagdagelijks aanzetten om mijn ervaringen in woord & beeld met jullie te delen en nu ook dit lichtpuntje dicteren en die duidelijk het beste met iedereen voorhebben, écht niet inbeeld? ‪#‎geestig‬

  Wat als … de Beatles & co gelijk hebben en “Love is all you need”? Niet zozeer de menselijke voorwaardelijke liefde, dan wel de veel grootsere Universele Liefde, die ieders weg gunt, niet oordeelt, getuigt van veel mildheid & mededogen en op elk moment de perfecte omstandigheden creëert voor ieders persoonlijke groei (toegegeven: al dan niet met de nodige groeipijnen).

  Wat als … wij allemaal een soort evenwichtskunstenaars blijken in een soort van eigenwijs Cirque du Soleil? ‪#‎laatdezoninjehart‬

  Wat als … bovenstaande niet alleen mijn ervaringen & inzichten zijn, maar er wereldwijd heel wat wetenschappelijke & spirituele “leiders” #zijdiedewegleidenenhetpadeffenen zijn die dat bevestigen & bekrachtigen?

  Wat als … het allemaaaal waar blijkt te zijn en geen kwestie van een multiple choice is?

  Dan rest er toch maar één mogelijke conclusie!?

  FUCK IT, we are living in Wonderland!!! :sparkles::yellow_heart::dizzy::star:

  Oh, hey, Alice, jij ook hier?! :wave:

 • OPEN EINDE

  Ik heb een paar dagen geleden op facebook een open zin gedropt namelijk

  “Ik wil graag een lichtpuntje over …”

  Ik kreeg heel wat reacties o.a. van een vriendin en dat resulteerde in onderstaande open brief:

  “Lieve Barbara,

  Dankjewel voor het aanreiken van de woorden “mildheid” en “mededogen” als onderwerpen voor een lichtpuntje – als reactie op mijn oproep “Ik wil graag een lichtpuntje over … ” op dit prikbord van vorige zaterdag.

  Je gaf aan dat het je lievelingswoorden zijn. Mooi zo.

  Het vertelt me veel over jou als mens en je houding tegenover andere mensen & de wereld.

  Evenzeer als de volgende woorden dat ooit deden die ik n paar jaar geleden op jouw prikbord tegenkwam:

  “God grant me the serenity to accept the things I cannot change, the courage to change the things I can, and the wisdom to know the difference.”

  Een reeks niet-willekeurige woorden in de vorm van n gebed, een kort gedicht. Heel zuiver van intentie en oh-zo-relevant.

  “Mildheid”, “mededogen” en de woorden die vorm geven aan het gedichtje hierboven: er gaat een heel bijzondere energie achter schuil.

  Zoveel meer dan woorden, maar letterlijk een levenshouding, een keuze die je bereid bent elke dag te maken, desnoods met vallen & opstaan.

  Een manier dus om naar de buitenwereld te kijken … maar evenzeer en zo mogelijk nog specialer & intenser een manier om naar jezelf te kijken ‪#‎innerlijkewereld‬

  Als een soort gewenst navelstaren en in je eigen hart kijken.

  Ik heb immers op mijn eigen weg en via eindeloos vallen & opstaan geleerd dat daar alle antwoorden te vinden zijn.

  Alle antwoorden die ik buiten mijzelf zocht & vond, bleken immers wegwijzers naar veel diepere antwoorden binnen mijzelf.

  Ken jezelf aan de wereld.

  Aanvankelijk had ik daar heel veel moeite mee ‪#‎understatement‬ want er ging veel zelfoordeel & zelfmedelijden mee gepaard.

  Door ervaring & inzichten (van mijzelf en van anderen) én door te blijven focussen én door vooral die minder constructieve energie binnen mijzelf gewoon ruimte te geven, is er plaats gekomen voor een veel opbouwendere & lichtere energieshift richting mildheid en mededogen.

  Voor alle duidelijkheid: het bleek geen aan- en uitknopje.

  Het was/is hard & hartelijk werken.

  Ik zeg heel regelmatig tegen anderen dat het écht niet gemakkelijk is, je moet er veel moed voor opbrengen, er gaat veel kwetsbaarheid mee gepaard …

  maar het is desalniettemin OH ZO DE MOEITE WAARD!!!!!!!:sparkles:

  **

  Dat brachten die 2 woorden van jou als ochtendlijke inspiratie. Ik heb het neergeschreven zoals het zich aandiende – voor jou, voor elk ander die meeleest en evenzeer als reminder voor mijzelf.

  Dat lijkt me een win-win-win-situatie voor iedereen ‪#‎myfavoritekind‬

  Mag ik er virtueel nog een uitbundige bos klaprozen (waarin een familie lieveheersbeestjes huist) en een hartelijke knuffel (zoals ik er menigmaal eentje van jou gekregen heb bij diverse gelegenheden) boven,op doen!?!!

  En dit alles om jou (en eenieder ander) een héérlijke, genieterige dag te wensen met veel mildheid & mededogen voor anderen en dus niet in het minst voor jezelf.

  warme groet,
  Veerle”

 • FACEBOOK


  Mijn LICHTPUNTJES hebben nu ook een eigen stek op Facebook.

  Een speeltuintje voor mijzelf en voor eenieder die wil komen meespelen.
  7 op 7 open
  24u op 24u

  Feel free to join us.

  Voor eenieder die wat extra licht & levendigheid kan gebruiken in zijn/haar leven! :sparkles:

  **

  Gewoon LICHTPUNTJES ingeven bij de zoekfunctie (opgelet! er zijn er meerdere, choose wise :blush::blush:) of effe passeren via mijn persoonlijke FB-pagina voor een link.

 • ZINGEVING

  Op de terugweg van de tandarts #oefgeengaatjes trok onderstaande wolkenformatie mijn aandacht.

  Ik zag er instant een vraagteken in.

  Weet je, als je stopt met je leven in vraag te stellen en al je ervaringen ziet als een manier om continu te groeien in zelfbewustzijn, dan resulteert het leven in een bijzondere schattenjacht!! :sparkles:

  questionmark

  Moeder, waarom leven wij?

  Daarom!

 • VREEMDE MANNEN

  “Je gaat er nog problemen mee krijgen”, zei mijn papa.

  Toen (Hoe oud zou ik geweest zijn!? Een tiener?) begreep ik nog niet dat hij het liefdevol bedoelde. Ik zou ook later van hem vervreemden door de loop van onze levens, maar dat even terzijde.

  Het was op een feestje. In de feestzaal van de fruitveiling van Sint-Truiden. Opmerkelijk dat ik dat nog weet.

  Ik was goedlachs, spontaan en plagerig aan t communiceren met één van de obers op dat feest en hij reageerde gelijkaardig op mij.

  “Je gaat er nog problemen mee krijgen” zei mijn papa dus bij het aanschouwen van het tafereel.

  Het is een zinnetje & een gedachte die altijd ergens in mijn achterhoofd is blijven hangen.

  Ik heb 3 broers trouwens, geen zussen. In onze afgelegen straat woonden ook hoofdzakelijk jongens en dat waren mijn speelkameraden waarmee ik dagdagelijks de straat, onze eigen tuin en de boomgaarden & de velden in de wijde omgeving mee introk voor úren spelplezier & avontuur.

  Jongens waren me zo eigen. Ik vond als vanzelf aansluiting bij hen. Af en toe kreeg ik ook de stempel van “een halve jongen”.

  Even een sprongetje: ook toen ik later aan de unief zat en er hoofdzakelijk een bende vrienden mee op kot ging in Leuven, was ik meestal omringd door jongens.

  Maar ik zou het dus over vreemde mannen hebben.

  Zijn ze dat trouwens niet allemaal voor je ze leert kennen!? bedenk ik net.

  Er hangt echter n behoorlijk negatieve connotatie aan die term voor heel wat vrouwen. Genre “niet praten met vreemde mannen, want ze zouden wel eens slechte bedoelingen kunnen hebben”.

  Deels kan ik dat bevestigen en ik pik even twee heel concrete herinneringen uit mijn herinneringsbibliotheek.

  De eerste herinnering.

  Het was zomer. Ik deed vakantiewerk. Kersenpluk was dat.

  Thomas was een goedlachse, knappe jonge kerel uit het buitenland, een stuk ouder dan mij. Ik was nog een pril meisje, opgroeiende, met mijn borstjes net in ontwikkeling.

  We gingen heel speels & plagerig met elkaar om.

  Op een dag trok hij mij plots met één hand tussen de bomen, kneep met de andere in één van mijn borstjes en duwde zijn vlezige tong aan mijn mond in.

  Dat was behoorlijk schrikken, walgelijk ook, ik rukte me los en zorgde dat ik weg was.

  Geen idee of ik het ooit met iemand aangekaart heb. Ik herinner het me alleszins niet meer.

  Herinnering twee.

  Ik zat niet veel langer dan een week op kot in Leuven – boven de toenmalige Oxford in de Vaartstraat was dat.

  Het was rond 1u ‘s nachts en ik wandelde naar mijn kot na een avondje stappen met mijn vrienden.

  Goedlachs & goedgezind.

  Plots kwam er n man op n scooter langs mij rijden:

  “Juffrouw, mag ik u iets vragen?”

  Ik herinner me nog heel goed dat ik dacht dat het wsch een vraag zou zijn naar de weg ofzo en dat ik hem wsch niet zou kunnen helpen, aangezien ik pas in Leuven was en nog niet zo vertrouwd met de omgeving, maar er volgde desalniettemin en al zeker gezien mijn humeur, een

  “Ja!?”

  “Wat denkt u over sex?”

  Mijn glimlach verdween instant van mijn gezicht, angst sloeg me om mijn lijf, ik antwoordde heel vrank iets in het genre van “dat gaat u niks aan” en versnelde mijn tred.

  Hij bleef met me meerijden, nietszeggende.

  De wildste scenario’s gingen door mijn hoofd. Mijn kot was om de hoek, in n eerder verlaten straat.

  Er was eerst een open portaaltje waardoor ik naar binnen moest en waar alle bellen hingen en dan pas was er de ‘echte’ deur.

  Zo snel als ik kon, maakte ik die deur open en toen ik omkeek, zag ik hem mij nog even nastaren & wegrijden.

  Het was in n gsmloos tijdperk, er was ook geen telefoon op kot, noch een computer waarmee je kon mailen. Ik was heel graag naar een vriend gegaan, maar ik durfde niet meer buiten.

  Ik voelde me angstig & alleen.

  De volgende dag heb ik het mijn vrienden aangekaart. Geen idee of ik het ooit tegen mijn mama gezegd heb. Ik herinner het me alleszins niet meer.

  Ik heb zo nog wel n paar herinneringen.

  Veel subtieler weliswaar, maar evenzeer jongens/mannen die me verrasten met bedoelingen die niet de mijne waren.

  Met de woorden van mijn papa in het achterhoofd heb ik me meermaals afgevraagd of het aan mij lag … was ik te spontaan … gaf ik verkeerde signalen … was het wel oké om gewoon mijn spontane zelf te zijn of zou het op de één of andere manier uiteindelijk altijd voor problemen zorgen!?

  Veelzeggend zo’n vraag/gedachte als je aan het opgroeien & openbloeien bent, niet!?

  Je zou van minder jezelf in twijfel gaan trekken, maar evenzeer de bedoelingen van mannen – álle mannen, want hoe kon je op voorhand het onderscheid maken??

  Vertrouwen maakt dan onbewust ruimte voor wantrouwen.

  Het was niet fair van mij om ze allemaal op een hoopje te gooien, dat geef ik toe. Ik heb dat ondertussen onder ogen gezien. Terugkijkend heb ik ook heel wat verbanden kunnen leggen tussen gebeurtenissen, ervaringen & beslissingen van mij ‪#‎connectingthedots‬

  … maar evenzeer heb ik scherpgesteld wat ik apprecieer aan een man nl. dat hij me ziet & oké vindt zoals ik ben (met alles erop & eraan), dat hij me intrigeert door verrassend & speels te zijn, dat hij me respectvol benadert, dat hij me niet forceert, dat hij het beste in mij naar bovenbrengt, dat hij lief is, … dat soort dingen.

  En met dit neer te schrijven herinner ik me ook nog eens heel stellig waarom ik ooit verliefd geworden ben op de toenmalige vreemde jongeman, waarmee ik vandaag nog altijd mijn leven deel en waarmee ik drie prachtige kinderen heb

  én neem ik mijzelf voor om al die kwaliteiten voortaan opnieuw als veel minder vanzelfsprekend te beschouwen!! :sparkles:

 • KWALITEITEN

  “What you see in others, exists in you.”

  “Ken jezelf aan de wereld.”

  “Your perception of me is a reflection of you; my reaction to you is an awareness of me”

  “It takes one to know one”

  “Everything that irritates us about others, can lead us to an understanding of ourselves” (Carl Jung)

  Allemaal meer van hetzelfde. Je mag er het jouwe van denken, maar ik wil alvast een anekdote & mijn ervaring hierrond met jullie delen.

  Hoe lang zou het geleden zijn? 10 à 15 jaar?

  Ik nam deel aan n dagworkshop rond groeien in zelfbewustzijn (“esoterische psychologie” als ik het me goed herinner) met een heel diverse bende.

  Op een bepaald moment zaten we aan tafel en was er een meisje dat mijn aandacht trok. Ze was fel, ze praatte veel, … geen idee wat er precies met haar was, maar ze triggerde me, meer nog: ik ergerde me aan haar.

  Gezien de context van de cursus , vroeg ik aan mijn “oudere & wijzere” buurman aan diezelfde tafel waarom dat zou kunnen zijn.

  “Zij houdt je een spiegel voor”, zei hij.

  Oeps, dat was nu niet meteen het antwoord dat ik verwacht, noch gehoopt had :blush:

  Op zo’n moment kan je beslissen om weg te kijken van diezelfde spiegel, dan wel te blijven kijken & proberen te achterhalen wat het precies is wat je ziet.

  Ik koos voor het tweede, want het intrigeerde me.

  En jawel, het meisje in kwestie bleek me inderdaad een spiegel voor te houden: ze kwam zelfzeker over, nam vlot het woord, had een duidelijke mening, ik vond haar behoorlijk dominant, …

  “Dominant” is trouwend een eigenschap die me ook ooit is toegeschreven door enkele collega’s tijdens mijn vorige job. Evenzeer heel wat jaren geleden en evenzeer tijdens een workshop rond zelfbewustzijn.

  Eén van de opdrachten was een swot-analyse (strenghts-weaknesses-opportunities-threats) van elk van de leden van ons team – en daar stond het dan met meerdere streepjes achter:

  Dominant IIIII

  Er stond veel moois & lovends op datzelfde overzicht, maar dat ene woordje trok toch wel heel erg mijn aandacht.

  Dominant, was ik dat? Tja, als zij het met meerdere zeiden …

  Ik zou hier een heel boek kunnen over schrijven, maar ik wil hier & nu alvast naar de conclusie jumpen en dus de afloop van datzelfde boek al prijsgeven :blush::blush:

  Er volgden jaren van veel & intens oefenen en vooral kijken naar mensen & omstandigheden in een wereld die bij nader inzien functioneerde als een heus spiegelpaleis.

  Ik kwam met grote regelmaat mijzelf tegen en elke keer was ik gretig om te achterhalen: “oké, waar zit de boodschap, waar zit de schat, wat heeft deze persoon of situatie mij te vertellen over mij!?”

  Eén lange boeiende trip – en dat is het nog steeds.

  Ik was inderdaad dominant indertijd.

  Het had alles met onzekerheid & angst en het compenseren daarvan door controlegedrag te maken, maar als je die component wegliet, zag je iemand met leiderskwaliteiten, die geen moeite had om knopen door te hakken, die gezond ambitieus was, anderen op sleeptouw nam, het vlot kon uitleggen & gemakkelijk kon enthousiasmeren, …

  Zie je het plaatje?

  Dominantie was een doorschieten in mijn eigen kwaliteiten. Een heuse valkuil en behoorlijk energievretend ook btw.

  Dat is wat onzekerheid, angst, e.d. wel vaker doet: je jezelf laten voorbijlopen.

  Ik geef het jullie mee, mocht er nog iemand op schattenjacht willen!? :blush::blush: ‪#‎lookingforgold‬ ‪#‎staygold‬

  Maar meer nog wil ik onderstaande inzicht benadrukken en daar word ik altijd instant vrolijk van.

  Ik gebruik er even de woorden van Carl Jung voor, weliswaar mits een eigenwijze nuance:

  “Everything that we like about others, can lead us to an understanding of ourselves”

  En lees nu ook nog eens die andere quotes waarmee ik dit lichtpuntje begonnen ben.

  Al die kwaliteiten die je ongetwijfeld vaak vooral aan anderen toeschrijft, lol, tja, er is geen ontkomen aan!! ‪#‎spiegeltjespiegeltje‬ :sparkles::yellow_heart::sparkles:

 • GOUDWAARDE

  golddigger

  … en niet in het minst in jezelf #schattenjacht #staygold #starttosee

 • BEYOUTIFUL THOUGHTS

  Die ochtend in mijn bed.

  Inspiratie komt wanneer ze komt, maar laat dit onderwerp voor mij geen verrassing zijn, want het bood zich de voorbije dagen al in de meest diverse vormen & contexten aan.

  Bij nader inzien: het biedt zich mijn heel leven al in de meest diverse vormen en contexten aan.

  Je moet niet alles geloven wat je denkt.

  In het Engels klinkt dat altijd nog net iets -euh- ja, wat eigenlijk? – ik weet het niet – anders – het klinkt anders – sommige zinnen dringen beter tot me door in een andere taal, vandaar ook de mix van talen in mijn doosje met Lichtpuntjes, maar dat even terzijde.

  Don’t believe everything you think.

  Zulke quotes, ze liggen doorgaans wel allemaal goed in het oor en ze zijn gemakkelijk te behappen. Als een soort van FMCG, een “fast moving consumer good”, maar dat mag je niet weerhouden om jezelf af en toe af te vragen:

  “Klopt dit wel?” ‪#‎onderzoekenbehoudhetgoede‬

  Hoe zit dat met mijn gedachten en de (goud)waarde ervan? ‪#‎staygold‬ ‪#‎beyoutiful‬ ‪#‎ondermijnendofniet‬

  Ik haal er enkele voorbeelden bij.

  Matisse, mijn zoon van 10, volgt circusles – hij zou begin deze week veranderen van circusgroepje omdat het groepje waarbij hij normaal aansluit op zondag opnieuw een echt beginnersgroepje geworden was en het hem na een paar lessen te weinig uitdaging bood. Veel jongere kinderen, bijna alleen meisjes, hij kwam er niet meer in thuis (wat een opmerkelijke & veelzeggende uitdrukking).

  Dat maakt dat deze mama dan ingrijpt en met “circusdirecteur” Stan belt om te kijken wat er mogelijk is, want stoppen zou zo zonde zijn als je iets echt graag doet.

  Resultaat: Matisse mocht aansluiten bij de groep van dinsdag. Grotere groep, oudere kinderen, mix jongens/meisjes, … maar tussen mijn telefoontje op zondag & de les op dinsdag slopen er allerlei gedachten in zijn hoofd waardoor hij dinsdag na school thuiskwam met de boodschap dat hij volledig met circus wou stoppen.

  Intuïtief voelde ik dat het niet klopte en ik maakte me enigszins (liefdevol) kwaad en stelde kordaat dat hij het op z’n minst één kans moest geven en dat we dan wel verder zouden zien.

  En mijn intuïtie had weer eens gelijk: alle barricades die hij voor zichzelf had opgeworpen, verdwenen als sneeuw voor de zon en hij vond & vindt het wél opnieuw leuk ‪#‎thuisgekomen‬ ‪#‎homeagain‬

  De volgende dag deed er zich iets gelijkaardigs voor. Iets over een fluo neusstukje om beter te kunnen duiken in de zwemles op school. Toegegeven, het oogt ietwat gek op een neus, dus hij voelde zich belachelijk en had schrik te zullen uitgelachen worden.

  Ik heb het me hem meerdere keren horen zeggen deze week:

  Je moet niet alles geloven wat je denkt.

  Ook deze keer had ik het bij het rechte eind en woensdag kwam hij glimlachend naar mij toe en zei dat het heel goed gegaan was.

  Het zijn maar enkele voorbeelden, geplukt uit mijn omgeving, en bij een ander is het soms een stuk gemakkelijker om vast te stellen wat er precies speelt en om een oplossing aan te reiken.

  Maar hoe zit dat bij mij? Hoe zit het met wat er allemaal door mijn hoofd passeert!?

  Zoveel gedachten …

  Over dingen die zouden kunnen gebeuren, over anderen, niet in het minst over mijzelf, …

  Ik geef ze ruimte en ik probeer er mindful mee om te gaan.

  Gedachten hebben immers maar waarde in de mate dat je ze afgetoetst heb met je eigen realiteit ‪#‎mijninziens‬ ‪#‎mijnervaring‬

  Klopt dit wel? Klopt dat wel?
  Opnieuw en opnieuw en opnieuw en het resultaat van die oefening gooide hoge ogen op bij mijzelf.

  Heel veel bleek immers níet te kloppen.

  Opmerkelijk in onze maatschappij waarin ratio als één van de hoogste goederen gepromoot wordt.

  Zou Descartes daar nog een hand in hebben!? “Ik denk dus ik besta”!?

  Ik denk dat niet. Meer nog, ik weet het ondertussen wel zeker van niet. Hij had & heeft ongelijk. Mijn hart klopt, dus ik besta. Toch?! In de meest letterlijke zin zelfs. Afin, tot daar dit tweede zijsprongetje. Gedachten doen dat al eens. Verspringen. Van de hak op de tak.

  Ik kan hier een heel tijdje over doorgaan, maar ik wil afsluiten met de categorie meest energievretende gedachten van allemaal:

  Wat zullen anderen wel over mij denken?

  Tja, je komt er maar achter als je het ook effectief gaat vragen en tot die tijd is elke gedachte daarover een illusie, prietpraat, je hoofd dat even op hol slaat, want en deze mag je stellig in je hoofd prenten – ook een heel mooie gedachte en dito quote én afgetoetst aan mijn eigen realiteit & ervaring:

  Alles wat je denkt
  dat anderen over je denken,
  denk je zelf.

  Denk daar maar eens over na!! :blush::blush:

 • BACK TO THE FUTURE

  “Do something today that your future self will thank you for”, spookt al de hele ochtend door mijn hoofd.

  Genre Caspar, het lieve & speelse spookje :ghost:

  Blijkbaar is vandaag, 21 oktober 2015, de dag waarop Marty McFly in de toekomst aankomt ‪#‎BacktotheFuture‬ ‪#‎themovie‬ kon ik afleiden uit n ochtendlijk berichtje op facebook van Nele, n ex-collega.

  Een film die eigenlijk helemaal gestoeld is op dat uitgangspunt. Ik herhaal het nog eens:

  “Do something today that your future self will thank you for”

  Wat een veelzeggende zin & uitnodiging. Elk detail kan daarbij belangrijk zijn, leerden we uit de film, en timing is alles.

  Weet je, iedereen die mijn weg gepasseerd is, alles wat mij overkomen is, alle keuzes die ik ooit gemaakt heb, alle omstandigheden waarvan ik deel uitgemaakt heb (ook wereldse omstandigheden), enzovoort – m.a.w. alles & iedereen die voorafging aan dit moment hier & nu hebben rechtstreeks/onrechtstreeks en in kleinere & grotere mate bijgedragen tot de persoon die ik vandaag ben, tot alles waar ik voor sta en tot de dromen die ik koester.

  Denk/voel even voor jezelf na hoezeer dat voor eenieder van ons geldt.

  Wij zijn dus bij machte om iemands leven te veranderen … en bij uitbreiding de wereld.

  In dat opzicht schuilt er n held/wereldverbeteraar in elk van ons. Al die kleine & grotere ingrepen van eenieder die allemaal samen een veel grotere invloed hebben ‪#‎synergie‬

  Ik vind het bijzonder om er zo naar te kijken en het is verre van uit de lucht gegrepen.

  Je kan niet meer doen dan je kan doen, maar je kan wel doen wat je kan doen, dus doe dat dan ook, voor jezelf en voor anderen ‪#‎zoiets‬ :blush::blush: – en hou dus in het achterhoofd dat je daarmee jouw & andermans toekomst verandert en dus zonder overdrijven de toekomst van de wereld.

  Ik zeg dit niet om op n spooky manier de druk op ieders schouders te verhogen, maar gewoon om jullie er liefdevol & speels attent op te maken dat de wereld niet hetzelfde zou zijn zonder elk van jullie erin.

  Letterlijk & figuurlijk.

  Bijzonder toch.

  Ik vind het alvast een hartverwarmende gedachte en wow, wat een potentieel!! :sparkles::heart::sparkles:

  **

  Tot slot nog even dit: als twee mensen geen contact met elkaar hebben/maken (maar dat eigenlijk wel willen), dan zijn er twéé mensen nodig om die toestand in ere te houden (veel eer valt er thans niet te halen uit het vasthouden daaraan :blush:), dus als jij in zo’n situatie zit:

  “Do something today that your future self will thank you for”

  Net als ik vandaag (en eigenlijk alle dagen) van plan ben!! :four_leaf_clover:

 • CLEAN YOUR MIND

  Vandaag (en alle dagen) GROOT VUIL-ophaling in alle straatjes-zonder-einde in onze eigen hoofd!!! :sparkles:

  Cleanyourmind

  #rommelgedachten #dontbeliefeverythingyouthink #cleanyourmind #freeyourmind #proppenschieten #magda #damag #properoponseigen #lichtpuntje

  **

  En voor wie nood heeft aan een grotere vingerhoed :blush::blush: #genoegplaatsvooraldieonzin

  rommelgedachten

  #jijhebthetinjevingersomgrootstezijn #beyoutiful #zinuitkramen

 • HOCUS POCUS FOCUS

  Een verhaaltje voor het wakker-worden. Over 2 wolven. Effe geplukt van het internet.

  “Een oude Cherokee indiaan geeft zijn kleinzoon onderricht over het leven.

  ‘Binnen in me is een gevecht gaande‘, zegt hij tegen de jongen. ‘Het is een afschuwelijk gevecht tussen twee wolven.’

  ‘De ene wolf is slecht: hij bestaat uit woede, jaloezie, verdriet, spijt, hebzucht, verwaandheid, zelfmedelijden, schuldgevoelens, wrok, minderwaardigheid, leugens, valse trots, superioriteit en ego.’

  ‘De andere wolf is goed: hij is vreugde, vrede, liefde, hoop, kalmte, nederigheid, vriendelijkheid, welwillendheid, medegevoel, vrijgevigheid, waarheid, compassie en geloof. Binnen in jou woedt dezelfde strijd en datzelfde geldt voor ieder mens.’

  De kleinzoon denkt daar enkele ogenblikken over na en vraagt dan aan zijn grootvader: ‘Welke wolf zal het gevecht winnen?’

  De oude Cherokee glimlacht en antwoordt eenvoudig: ‘Degene die je voedt.’ ”

  **

  En helemaal in het verlengde daarmee een uitnodiging die nu al n paar weken circuleert op facebook:

  “Een wijze les.

  De meester zei tegen zijn leerling: ‘Stel, iemand komt naar je toe met een cadeautje, maar je neemt het niet aan. Van wie is dan het cadeautje?’

  ‘Van degene die het jou wil geven’, antwoordde zijn leerling.

  ‘Datzelfde geldt voor dingen als jaloezie, boosheid en beledigingen,’ zei de meester. ‘Als je het niet aanneemt, blijft het van degene, die het met zich mee zeult’

  **

  Maar wat op onderstaande foto staat, quote ook effe geplukt in andermans ‘inspiratietuin’, is echter evenzeer waard, dus dat levert een boeiend raadsel op.

  Try to figure it out ✨

  Als n boeiende puzzel, ideaal voor winter- & andere avonden, op jezelf of samen met anderen

 • ZONNEWIJZER

  zonnewijzer

  #hoelaatishet #theresnotimelikethepresent

 • ZONNEGOD

  zonnegod

  #lovetoplay #livetoplay

 • ADEM

  :heart:

  relax little one